Verschillende soorten advocaten, voor in verschillende situaties

Verschillende soorten advocaten, voor in verschillende situaties

29 augustus 2022 Uit Door Lise

Een advocaat schakel je niet voor je lol in, maar toch komen er een hoop mensen in hun leven wel eens in aanraking met een advocaat. Een advocaat is er om ervoor te zorgen dat jij eerlijk en volgens de wet behandeld wordt. Het maakt hierbij niet uit of jij de persoon bent die zich moet verdedigen of juist iets van een ander wilt. Er zijn een hoop verschillende soorten advocaten. Wat voor advocaten er allemaal zijn, kun je in dit artikel vinden.

 

Een letselschade advocaat

Wanneer jij tijdens een ongeval letselschade oploopt, is het vaak de schuld van één persoon. Het kan zijn dat je in een verkeersongeval terecht bent gekomen, maar ook dat je in de bouw werkt en er een machine is die niet goed werkt. In beide gevallen is er iemand aansprakelijk voor het ongeval en zal deze persoon verantwoordelijk moeten worden gesteld. Het is helaas niet meer mogelijk om de schade die aan je lichaam is aangericht terug te draaien, maar je kunt wel een gepaste schadevergoeding krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het vaak nodig dat er een advocaat bij wordt gehaald. Een letselschade advocaat Eindhoven of letselschade advocaat Tillburg zal er dan voor zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Wel is het in dit geval handig dat jij de benodigde informatie aan een advocaat verschaft. Denk hierbij aan de gegevens van de persoon die verantwoordelijk is of een medisch dossier.

 

Een familierecht advocaat

Er zijn een hoop verschillende redenen om een advocaat in te huren. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog een strafrechtadvocaat en een arbeidsrecht advocaat. Dit zijn allebei advocaten die je liever niet nodig wilt hebben. Hetzelfde geldt voor een familierecht advocaat. Deze advocaten zijn voornamelijk nodig wanneer er een scheiding plaatsvindt. Wanneer er een scheiding is tussen twee mensen, zullen er normaal gesproken namelijk een hoop beslissingen moeten worden genomen. Je kunt hierbij denken aan het huis en andere spullen die moeten worden verdeeld. Ook zal er echter een beslissing moeten worden genomen over eventuele kinderen. Waar gaat het kind wonen en hoe vaak per week wordt er geruild? Wie het recht heeft op de meeste tijd met de kinderen is vaak een gevoelig onderwerp. Ook zal er een beslissing moeten worden genomen over eventuele alimentatie die moet worden betaald. Dit zijn vaak gevoelige zaken waar soms een rechter aan te pas moet komen.