3 tips voor de leukste vakantie in België of Nederland

3 tips voor de leukste vakantie in België of Nederland

25 juli 2022 Uit Door Lise

Heb je plannen voor een vakantie dichtbij huis? Lees dan even verder. Een vakantie in eigen land is hartstikke leuk en ook bij onze zuiderburen is genoeg leuks te beleven. In dit artikel zetten we drie tips voor je op een rijtje voor de leukste vakantie België en Nederland. Denk aan waar je moet overnachten, welk deel van het land je moet bezoeken en welke bezienswaardigheden je niet mag skippen. Ben je klaar om je reis te boeken?

Waar overnachten: postillion hotel of camping?

Voordat je op vakantie gaat, moet je natuurlijk weten waar je wil overnachten. En dan gaat het niet alleen om de locatie, maar ook de manier van overnachten. Ben jij een echt campingmens of houd je juist van een all-inclusive hotel? In Nederland kun je terecht bij een postillion hotel. Deze kleine hotelketen vind je in onder andere Dordrecht, Arnhem en Deventer. Maar natuurlijk hoef je niet per se in een hotel a la postillion hotel te overnachten. Je kunt gaan kamperen, maar ook naar een bed & breakfast, een vakantiepark of zelfs een kasteel of landhuis. Er is keuze genoeg.

Waar ga je heen tijdens je vakantie België

Als je kiest voor een vakantie België, moet je nog wel beslissen welk deel van België je wil bezoeken. Er zijn in België veel leuke en mooie steden voor een stedentrip, zoals Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel of Leuven. Maar je kunt ook de natuur in. In de Belgische Ardennen kun je heerlijk fietsen, klimmen en wandelen. En wat dacht je van een bezoekje aan de Belgische kust? In kustplaatsen als Knokke-Heist, Blankenberge, Oostende of De Haan geniet je van zon, zee en strand.

Boek je vakantie België online

Je kunt een vakantie in België of Nederland natuurlijk helemaal zelf uitvogelen. Maak een lijstje van de bezienswaardigheden die je wil zien, de plaatsen waar je wil overnachten, de mooiste hotels en hun prijs. Maar vooral dat laatste is een hoop gedoe. Veel makkelijker is het om je overnachting online via een vergelijkingswebsite te boeken. Er zijn verschillende van dit soort website en ze doen al het werk voor jou. Jij hoeft alleen aan te geven waar je naar op zoek bent, en je hebt zo een lijstje overnachtingen te pakken voor de meest voordelige prijzen. De voorpret kan beginnen. Dus, wat wordt het voor jou? Ga jij dit jaar op reis in eigen land of kies je voor een vakantie België?